Reistijden meten met kentekenregistratie

Met kentekenregistratiecamera’s kan de reistijd van individuele voertuigen tussen twee meetlocaties worden gemeten. INMOVES beschikt over een groot aantal camera’s in eigen beheer en kan daarmee desgewenst een heel meetnetwerk inrichten. De techniek is betrouwbaar en wordt veelvuldig toegepast.

Gebruik van kentekenregistratie voor onderzoeksdoeleinden, waarbij over de kentekens beschikt moet kunnen worden, is mogelijk. Daarnaast biedt kentekenregistratie de mogelijkheid om reistijden in te delen naar voertuigtype (personenauto’s en vrachtwagens). Ook in situaties waarbij verkeersstromen niet of nauwelijks gescheiden zijn, is gebruik van kentekenregistratie een goede keus.

INMOVES beschikt over kentekenregistratiecamera’s die semi-permanent kunnen worden ingezet. De systemen kunnen worden gevoed vanuit een vast voedingspunt, openbare verlichting of een eigen generatorset.

De kentekenregistratieaanhanger is vanwege het gebruiksgemak vooral geschikt voor kortdurende inzet. Het systeem is geheel zelfvoorzienend: de accu’s aan boord zijn voldoende voor ten minste vijf dagen.