INMOVES/VID draagt verkeersinformatie-activiteiten over aan RWS

Zoals u mogelijk reeds uit de media heeft vernomen draagt INMOVES/VID de verkeersinformatie-activiteiten per 1 maart over aan Rijkswaterstaat. Dat betekent dat de mensen die zich nu met verkeersinformatie bezig houden ook overgaan naar Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat zal de VID-activiteiten integreren in de eigen communicatie met de weggebruiker. Voorlopig blijven de kanalen, @vid-twitter en deze website, onder de naam VerkeersInformatieDienst in de lucht. Wel worden de look en feel van beide middelen stapsgewijs in de Rijkswaterstaat-stijl aangepast.

Met het afstoten van de verkeersinformatie-activiteiten komt een eind aan een periode van bijna twintig jaar. Gestart in 1998, direct na het stoppen met verkeersinformatie van het KLPD, vanuit de wens om media-organisaties iets te kiezen te geven als het ging om verkeersinformatie, tot de VID nu: een organisatie die 24 uur per dag bovenop het verkeer zit, met een belangrijke aanwezigheid in social media. Gebruikmakend van informatie van wegbeheerders, maar ook van eigen inwinsystemen en verkeerscamera’s. Via radio- en televisie, een eigen app, een website en tal van andere manieren om (aanstaande) weggebruikers te bereiken.

Eind november introduceerden we ons nieuwe label INMOVES voor de verkeersmanagement-activiteiten, zoals reistijdinwinning, reistijdinformatie en bedienbare camera’s. Maar ook innovatieve diensten als verkeerstellingen op basis van camerabeeld en kentekenregistratie horen er bij. Meer informatie vindt u op inmoves.nl

Per 5 maart wordt INMOVES B.V. ook onze formele (statutaire) bedrijfsnaam in plaats van de naam VID Nederland die we tot dat moment voerden.